Международната финтех компания за микрокредитиране ЮтеКредит откри новата си бизнес линия в България, която е шестата страна, в коята компанията развива дейност.

Изпълнителният директор на ЮтеКредит Европа, Тармо Силд заяви, че компанията се гордее, че може да предложи своята бърза и лесна финтех услуга на нов амбициозен пазар. „Радваме се да внесем в България най-доброто си финансово ноу-хау и да започнем да предлагаме бързи потребителски кредити, които дават възможност на българите да купуват стоки и да плащат за услуги, подобряващи качеството им на живот“, разкри Силд.

Силд обясни, че заема на вноски е заем, при който главницата, лихвите и други такси трябва да се изплащат съгласно взаимно съгласуван месечен план. „Продуктите на ЮтеКредит са необезпечени потребителски кредити със срок от 1 до 36 месеца, както и обезпечени кредити за автомобил със срок до 60 месеца.  Те обаче не трябва да бъдат обърквани със заемите до заплата, тъй като това е различен вид услуга, която ние не предлагаме “, каза Силд.

Изпълнителният директор на новия клон на ЮтеКредит в България, Калоян Радославов, заяви, че въпреки, че истинската работа започва едва сега, екипът се чувства горд, че е постигнал важен момент от стратегията за растеж на групата на ЮтеКредит. „Нашата мисия е да създаваме необикновени преживявания в сферата на личните финанси, като надминаваме очакванията на нашите клиенти“, заяви Радославов.

ЮтеКредит планира да отвори 5 офиса в 4 града в България до края на 2021г. За да кандидатстват за кредит, клиентите трябва да отидат в офис на ЮтеКредит с валидна лична карта. По-късно, когато клиентът вече се е регистрирал, може да кандидатства за заем чрез онлайн обслужване на клиенти или кол център. Повече информация за услугата можете да намерите на www.iutecredit.bg.

ЮтеКредит е естонска международна компания за микрокредитиране и финтех, фокусирана най-вече върху предоставянето на кредити на вноски, включително и кредити за автомобили. Средният период на заема е една година. ЮтеКредит, създадена през 2008г., се превърна във водеща компания за микрокредитиране в Европа с балансови активи от 100 милиона евро и с повече от 200 000 активни клиенти. Компанията привлича капитала си чрез публично търгувани облигации, които се търгуват на фондова борса във Франкфурт, Германия.

Компанията оперира в Молдова, Албания, Северна Македония, Босна и Херцеговина и сега в България. Портфолиото от бизнес партньори на ЮтеКредит включва държавни пощенски предприятия, международни мобилни оператори, включително Orange, VodaFone, Deutsche Telekom, големи магазини за електроника и др.