Международната финтех компания за микрокредитиране ЮтеКредит откри първия си офис в България, с който компанията разширява своята дейност в шест страни в Европа.

Изпълнителният директор на ЮтеКредит Европа, Тармо Силд заяви, че компанията се гордее, че може да предложи своята бърза и лесна финтех услуга на нов амбициозен пазар. „Радваме се да внесем в България най-доброто си финансово ноу-хау и да започнем да предлагаме бързи потребителски кредити, които дават възможност на българите да купуват стоки или да плащат за услуги, подобряващи качеството им на живот“, разкри Силд.

Силд обясни, че заема на вноски е заем, при който главницата, лихвите и други такси трябва да се изплащат съгласно взаимно съгласуван месечен план. „Продуктите на ЮтеКредит са необезпечени потребителски кредити със срок от 1 до 36 месеца, както и обезпечени кредити за автомобил със срок до 60 месеца.  Те обаче не трябва да бъдат обърквани със заемите до заплата, тъй като това е различен вид услуга, която ние не предлагаме “, каза Силд.

Изпълнителният директор на новия клон на ЮтеКредит в България, Калоян Радославов, заяви, че въпреки че истинската работа започва едва сега, екипът се чувства горд, че е постигнал важен момент от стратегията за растеж на групата на ЮтеКредит. „Нашата мисия е да създаваме необикновени преживявания в сферата на личните финанси, като надвишаваме очакванията на нашите клиенти“, заяви Радославов.

ЮтеКредит планира да отвори 5 офиса в 4 града в България до края на 2021г. За да кандидатстват за кредит, клиентите трябва да отидат в офис на ЮтеКредит с валидна лична карта. По-късно, когато клиентът вече се е регистрирал, може да кандидатства за заем чрез онлайн обслужване на клиенти или кол център. Повече информация за услугата можете да намерите на www.iutecredit.bg.

ЮтеКредит е естонска международна компания за микрокредитиране и финтех, фокусирана най-вече върху предоставянето на кредити на вноски, включително и кредити за автомобили. Средният период на заема е една година. ЮтеКредит, създадена през 2008г., се превърна във водеща компания за микрокредитиране в Европа с балансови активи от 100 милиона евро и с повече от 200 000 активни клиенти. Компанията привлича капитала си чрез публично търгувани облигации, които се търгуват на фондова борса във Франкфурт, Германия.

Компанията оперира в Молдова, Албания, Северна Македония, Босна и Херцеговина и сега в България. Портфолиото от бизнес партньори на ЮтеКредит включва държавни пощенски предприятия, международни мобилни оператори, включително Orange, VodaFone, Deutsche Telekom, големи магазини за електроника и др.