На 27.02.2022, събота, ЮтеКредит Европа направи дарение от 100 000 евро на Украинската национална банка, от името на собствениците, инвеститорите и екипите на ЮтеКредит България, ЮтеКредит Молдова, ЮтеКредит Албания, ЮтеКредит Македония и ЮтеКредит Босна.

Компанията няма бизнес операции в Украйна, но според Тармо Силд, главен изпълнителен директор, границата на свободата в Украйна е нарушени и в момента украинците се борят за ценности, в които компанията ЮтеКредит и нейният международен екип вярват.

„ЮтеКредит, като международна компания, стартира и се разраства благодарение на свободата на мисълта на хората, свободата на действията и върховенството на закона. Започнахме Юте с Алар Нийнепуу през 2007 г,. като гостуващи членове на делегацията на естонския премиер Ансип в Република Молдова. Граждани на една свободна държава в друга свободна страна, 16 години след разпадането на Съветския съюз и 87 години след нашата победа във Войната за независимост на Естония. Свободата беше началото на Юте.”

Първите дни на войната показаха на света, че Украйна има нужда от ресурси, тъй като разполага със смелост и постоянство. Укринците обаче най-добре ще знаят как да използват парите – дали да купят 1000 шлема, ракети или да възстановят сграда в страната след победата.”, добави Силд.